ons verhaal

Executive Chef Roel Oostrum komt oorspronkelijk uit Groet, waar hij de buurman was van een Michelin sterren chef.  Het was de buurman die hem enthousiast heeft gemaakt voor het vak. In Amsterdam werkte Roel onder leiding van chef-kok Chris Naylor. Een erg inspirerende tijd waarin Roel heel veel met groente aan het werk ging. In deze periode is de passie voor koken met groente opgebloeid en sinds dien zijn alle menu’s van onze chef groente-georiënteerd, mochten ze al niet helemaal vegetarisch zijn.

“Dagelijks loop ik door de moestuin en bespreek met tuinman Dries wat er die dag geoogst kan worden. Onze samenwerking is uniek. En de bijdrage van de deelnemers van de Scorlewald is groot. Ze zijn gedreven en leergierig. Sommige komen zelfs de keuken in om te zien hoe ik de door hen geoogste groenten en kruiden bereid.”

de biologische Hoftuin

De inspiratie van Chef Roel Oostrum komt dus niet uit een boekje. Het komt uit het verleden, de natuur en uit de seizoenen. Maar het aller belangrijkst; de biologische Hoftuin. Deze Hoftuin is de rode draad door het menu en de belangrijkste bron van inspiratie. Elk seizoen wordt er samen met de tuinman een zaaiplan gemaakt. Met dit zaaiplan in de hand gaan de bewoners van Scorlewald, een zorginstelling voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, aan het werk in de Hoftuin.

De Hoftuin maakt deel uit van de blooming Stichting, welke tot doel heeft te investeren in maatschappelijk verantwoorde projecten mensen een kans geven zich te ontwikkelen. Ze uitdagen om tot bloei te komen. De samenwerking met Scorlewald is daarom een logische stap. Onze bloeiers laten nu ook andere tot bloei komen.

 

En dit proeft u. Wat er ’s middags wordt geoogst, ligt ’s avonds op uw bord. Met menu is geheel afgestemd op hetgeen wat de Hoftuin de keuken biedt. We hebben het over 50 soorten groenten, kruiden en fruit, die met aandacht en passie voor de keuken van het restaurant worden verbouwd.

lokale leveranciers

Wat wij niet uit de Hoftuin kunnen halen zoeken we binnen een straal van 50 kilometer. Groente en fruit komt uit Heiloo, vlees uit Purmerend. We werken we samen met De Noorderhoeve, een biologisch-dynamische zorgboerderij, slechts een paar honderd meter van het restaurant verwijderd.

 

Vis komt van Vis & Seizoen. Een seizoensgebonden visserij uit Amsterdam met als filosofie ‘bijdragen aan een gezonde vispopulatie en het stimuleren van duurzame visconsumptie’.

Iets wat perfect in de filosofie van Restaurant Zandhoeve past. Doordat wij samenwerken met Vis & Seizoen zullen de visgerechten op de kaart verzekerd zijn van een MSC en ASC keurmerk. Goedgekeurd door de Good Fish Foundation.

 

Door te werken met deze, zorgvuldig geselecteerde, lokale leveranciers kunnen wij u de beste producten garanderen. Niet alleen van de beste kwaliteit, maar ook producten met een eerlijke en duurzame afkomst. Producten waar we allemaal ietsje beter van worden. Dit is iets waar Restaurant Zandhoeve veel waarde aan hecht.